Kuinka saada rahaa nopeasti - 5 varmaa vinkkiä

Kiireisessä nykymaailmassa kaikki tapahtuu nopeammin kuin ennen. Kaikki on myös mahdollista toteuttaa nopeammin kuin ennen, joten myös äkillinen rahantarve saattaa yllättää aikaisempaa nopeammin. Liian usein äkillinen rahantarve onkin jo ”seuraavan kulman takana” – Moni miettii näissä tilanteissa, kun tili on tyhjä ja tilipäivään vielä viikkoja – miten saada rahaa nopeasti tilille ja käyttöön rehellisin keinoin?

Tässä 5 helppoa vinkkiä, joilla onnistut saada rahaa nopeasti käyttöösi:

1. Hae lainaa netistä

Kun mietit miten saada rahaa nopeasti käyttöösi – on laina todennäköisesti nopein keino tähän. Se ei välttämättä ole paras ratkaisu ratkaista rahantarve, mutta joskus palkkapäivä on yksinkertaisesti vain liian kaukana, kun on mentävä erikoislääkärille heti tai auto tarvitsee korjata pikaisesti.

Hakemalla lainaa netistä saat lainallesi myös joustavasti maksuaikaa (jopa 15 vuotta), eikä sinun tarvitse lainata rahaa esimeriksi ystäviltäsi. Ystävältä lainaaminen päättyy liian useasti ikäviin tilanteisiin, joten suosittelemme harkitsemaan tätä vaihtoehtoa tarkasti. Samaan voidaan todeta, että suosittelemme harkitsemaan myös ylimääräisen lainan ottamista tarkoin ja miettimään, olisiko jotain muita vaihtoehtoja kattaa äkllinen rahantarve. Tässä listassa on vielä 4 muuta vaihtoehtoa, kuin tämä nopein tie rahan saamiseksi: Uuden lainan hakeminen tai vanhojen lainojen yhdistäminen, (voit samalla hakea äkillisen tarpeen verran enemmän uutta yhdistelylainaa ja katat tällä äkillisen tarpeesi). Samalla lainanhoitokulut hyvin todennäköisesti pysyvät samana tai madaltuvat matalamman koron ja kulujen karsimisen jälkeen. Lue lisää yhdistelylainoista tästä.

Hyväksytyn lainahakemuksen ja tarjouksien tarkastamisen jälkeen saat rahat tilille jo muutamissa minuuteissa, riippuen pankista yleensä viimeistään seuraavaksi arkipäiväksi. Voit aloittaa hakemuksen tästä.

 

2. Myy vanhat tavarat, kuten tyylihuonekalut

Muutamista kympeistä tai satasista per varastossa tai huoneistossasi lojuvista esineistä per kappale kasvaa nopeasti muutamia satoja ja jopa tuhansia euroja. Käyttämättömien tavaroiden myyminen ja laittaminen eteenpäin onkin yksi sekä ekologisimmista, että taloudellisesti kannattavista toimenpiteistä joilla saat lisärahaa käyttöösi tekemättä sen kummempaa kuin laittamalla ne myyntiin.

Myydessäsi tavaraa netissä, kannattaa muistaa muutama helppo nyrkkisääntöä, joilla tienaat rahaa nopeasti:

  1. Myy polkupyörät ja soutuvene keväällä, saat niistä jopa tuplahinnan syksyyn ja talveen verratuna
  2. Erilaiset juhlavaatteet kannattaa myydä niitä koskevana juhlasesonkina (valmistujaisjuhlat, rippijuhlat, kesä ja joulu)
  3. Älä myy alennusmyyntien aikaan, kuten isojen markettien ”pesupäivät” kestävät yleensää viikon, jonka jälkeen kuivausrumpusi on taas arvossa
  4. Ota tuotteista hyvät kuvat ja kerro niiden tarkat mitat ja esim. paino  ilmoituksessa.

3. Hanki osa-aikainen työ

Työn tekeminen kannattaa aina. Tarkista mol.fi sivuilta nopeat pätkä ja freelancer -työt. Jos tykkäät tehdä töitä itsenäisesti, niin esimeriksi Fiverr – palvelussa saat markkinoitua taitojasi ja kerättyä sievoisia summia tekemällä töitä online. Toinen loistava paikka tarjota omaa osaamistaan ja saada siitä heti rahaa käyttöön on Upwork. Upwork -palvelussa yksityiset ihmiset tarjoavat esimerkiksi käännöstöitä, kuten englanninkielisen tekstin suomentamista. Voit ansaita nopeasti, jos olet ahkera. Useat kääntäjät pääsevät 20-30 euron tuntipalkoille tekemästään työstä. Voit kääntää myös mitä tahansa muita kieliä tai keksiä minkä tahansa muun palvelun, jossa tiedät olevasti hyvä tai kykenevä oppimaan. Muista kuitenkin että myös online- ja freelancer työt ovat verotettavaa tuloa, joten sinun pitää ilmoittaa nämä tulot veroilmoitukselle kohtan freelancer -työt.

4. Opeta omia taitojasi muille

Osaatko esimeriksi soittaa pianoa, yogaa tai tiedät rakentamisesta. Voit tarjota apuasi pientä korvausta vastaan esimerkiksi Facebookin ryhmissä. Saatat yllättyä kuinka paljon palvelullasi on kysyntää. Muuten, mistä tiedät vaikka saisit tästä uuden sivutyön, tai jopa uuden ammatin – Yrittäjäksikin ehkä?

5. Säästä viikobudjettia alemtamalla ja esim. syömällä edullisemmin mutta terveellisemmin

Ruokakuluihin menee yllättävän suuri osuus, varsinkin sinkkujen budjetista. Älä syö ulkona, eli unohda mäkit ja heset. Aloita säästäminen vaikkapa lounaasta. Katso vaikka marttojen ohjeet terveelliseen keittoon, josta syöt monta päivää. Hyvän, edullisen keiton 3-4 päiväksi tekee alle 5 eurolla, kun pikaruokiin saat hassattua samassa ajassa helposti 25 euroa. Talous24 listasi hyvät vinkit, jolla säästät tuhansia ruokakuluissasi vuotta kohden.

Mieti, jos säästät viikkotasolla esimerkiksi 40 euroa ylikalliista ulkona syömisistä (turhuuksista), olet muutamassa viikossa olet säästänyt jo satasia, vain syömällä (vain lounaaksi) edullisemmin. Mitä jos katsoisit muutaman lisäreseptin netistä? Tarjontaa löytyy ja esimerkiksi leipä on suomessa kohtalaisen kallista. Voit leipoa maukkaat aamu- ja iltapalasämpylät itse parilla eurolla. Laita ylimääräiset pakkaseen ja syöt vitosella koko kuukauden moniviljasämpylöitä.

Tee Hakemus

Edellytykset lainan saamiseksi:

  1. Olet vähintään 20-vuotias
  2. Puhtaat luottotiedot
  3. Sinulla on säännölliset tulot
    (palkka- tai eläketulot)

– Palvelumme käyttö on maksutonta
– Ei sido nostamaan tarjottua lainaa

Kuinka paljon tarvitset lainaa?

Lähdössä?

Suosittelemme tarkistamaan korkotason maksutta.

Se ei sido mihinkään ja on 100% maksutonta.

Vaihtoehto mielessä? Voit tehdä kilpailutuksen esimerkiksi Omalainalla täysin ilman sitoumuksia ja vain yhdellä hakemuksella. 

Kilpailutus tavoittaa yhdellä hakemuksella yli 30 pankkia, lainanantajaa ja rahoituslaitosta, jotka antavat henkilökohtaisen lainatarjouksen, vain muutaman minuutin sisällä hakemuksen jättämisestä.

Samalla saat valmiiksi tarjotuille lainoille valmiin lainapäätöksen. Jos käykin niin, että haluat hyväksyä tarjotun lainan, se on heti nostettavissa tai jos haluat jäädä miettimään, voit palata hyväksymään tarjouksen 30 päivän sisällä.

Kaikki tarjotut lainatarjoukset ovat voimassa yhden kuukauden. Kiirettä ei siis ole.

Asiakkaamme ovat tyytyväisiä palveluumme keskiarvolla 4.3 /5.

Mikset siis kokeilisi?