Kulutusluottojen hintaa rankasti rajoittavan sääntelyn on vihdoin tarkoitus ehkäistä suomalaisten kasvavaa velkaongelmaa. Samalla korkokaton on määrä edistää luottojen hinnoittelun läpinäkyvyyttä ja helpottaa lain noudattamisen valvontaa värikkäässä lainaviidakossa, jota on jo yritetty hallita asettamalla rajoituksia luottojen koroille, mutta aikaisempi linjaus koski vain alle 2000 euron kulutusluottoja.

Kuluttajavirasto neuvoo: ”Jos on ottanut kalliin luoton, kannattaa yrittää korvata se edullisemmalla, eikä vanhoista kalliista luotoista kannata tehdä uusia nostoja”

Syyskuun 2019 alusta kuluttajalle myönnetylle kulutusluotolle ei saa sopimuksella asettaa yli 20 prosentin korkoa. Myös muita luoton kustannuksia kuin korkokuluja rajoitetaan 1.9.2019 alkaen. Laki määrittelee jatkossa myös, kuinka paljon maksuajan pidentämisestä saa periä kuluja.

Lähdössä?

Suosittelemme tarkistamaan korkotason maksutta.

Se ei sido mihinkään ja on 100% maksutonta.

Vaihtoehto mielessä? Voit tehdä kilpailutuksen esimerkiksi Omalainalla täysin ilman sitoumuksia ja vain yhdellä hakemuksella. 

Kilpailutus tavoittaa yhdellä hakemuksella yli 30 pankkia, lainanantajaa ja rahoituslaitosta, jotka antavat henkilökohtaisen lainatarjouksen, vain muutaman minuutin sisällä hakemuksen jättämisestä.

Samalla saat valmiiksi tarjotuille lainoille valmiin lainapäätöksen. Jos käykin niin, että haluat hyväksyä tarjotun lainan, se on heti nostettavissa tai jos haluat jäädä miettimään, voit palata hyväksymään tarjouksen 30 päivän sisällä.

Kaikki tarjotut lainatarjoukset ovat voimassa yhden kuukauden. Kiirettä ei siis ole.

Asiakkaamme ovat tyytyväisiä palveluumme keskiarvolla 4.3 /5.

Mikset siis kokeilisi?